ИЗРАДА ВЕБ САЈТОВА » Веб сајт нам није одржаван више од годину дана

Веб сајт нам није одржаван више од годину дана

Чланак написан 09.03.2015.    Број коментара 0 коментар/a     Број прегледа 4054 преглед/a Штампај чланак

Пошаљите свом пријатељу линк

У последње време добијам захтеве од "потенцијалних" клијената у формату:

"Ми смо водећи лидер у држави у нашој области. Остварујемо значајне разултате на свим пољима наше делатности. Самим тим и веб сајт мора да буде репрезентативан и у складу са реномеом наше фирме. Дизајнер који нам је радио веб сајт, се одселио из Београда, тако да нам је потребан нова особа за сарадњу. Због превеликог обима посла, нисмо стигли већ више од годину дана да ажурирамо сајт..."

Веб сајт нам није одржаван више од годину дана

У први мах се запитам: "Па шта ако се дизајнер одселио из Београда? Да ли особа која одржава веб сајт и компанија која је власник тог сајта морају да буду из истог града?"

За све нас који се баве овим послом јасно је да "километри" не представљају никакву сметњу. Захтеви и материјали се шаљу мејлом, новац се уплаћује на рачун, и посао може да се одвија нормално.

У свакој бранши па и у нашој, има људи који нису баш одговорни и не испуњавају све обавезе које су се договорили са власником сајта. Погледам референце старог дизајнера видим да има доста урађених сајтова, за квалитетне клијенте, да има вишегодишње искуство, тако да опција да је он неоговоран апсолутно се искључује.

И даље ми није јасно: "Фирма толико добро послује да немају времена да поставе вест, а дризајнер 'бежи' од њих".

Нешто ту не мирише како треба!!!

Из свега овога се може направити једноставан закључак.

Водећа фирма, која успешто послује (читај као "имају пара"), нема веб сајт који одговара свом реномеу (читај као "не желе да плаћају") је нешто се у последње време често јавља.

односно:

Ангажују дизајнера, да им ради на развоју сајта. Дизајнер им уради посао по договору, и на основу тога затражи хонорар. Фирми не пада на памет да плати, јер наводно "нису задовољни оним што је дизајнер урадио", већ нађу другог (под неким изговором како их је претходни сарадник напустио, само што не заплачу) који ће да настави где је претходни стао, па ће онда наћи трећег, и тако даље док се сајт не заврши, без било каквог плаћања...

Савет:

"Чим се приче у старту не поклапају, фирма као ради идеално, али им веб сајт није ажуриран више од годину дана, знајте да ту нису чиста посла, јер да је све тако идеално већ би се нашао неко ко ће да им редовно одржава веб сајт. "


ПОДЕЛИТЕ СА ПРИЈАТЕЉИМА


Facebook Twitter Delicious Digg FriendFeed Google Bookmarks MySpace Reddit Sphere StumbleUpon Technorati Favorites Tumblr

ПОШАЉИТЕ КОМЕНТАР

Име:*
Ел. пошта:*
Коментар:*
Анти-спам:* Анти-спам